,,Vara împreună!,, 2014

A început ,,Vara împreună!,,

Duminică, 13 Iulie 2014, deschiderea mult așteptatului campus ,,Vara împreună!,,

În sfârșit a început ,,Vara Împreună!,, Cea mai așteptată activitate de copiii noștri din localitate din timpul verii.

Tema anului acesta este: ,,Fericitul Anton Durcovici – Un om pentru oameni, ecoul unei vieți!,,

Campusul este organizat de parohie, fiind coordonat de Pr. Florin Sescu, de la ,,Centrul misionar diecezan, împreună cu câțiva animatori, în colaborare cu congregația ,, Iosefinii lui Murialdo,, din Roman.

Prima zi a început emoționant cu sfânta Liturghie de la ora 09.30, unde au participat toți copiii și animatorii (aproximativ 250 de copii și 60 de animatori). Cei ce și-au luat angajamentul de a se ocupa de copiii din parohie din timpul campusului, animatorii, au fost fost prezentații de către Pr. vicar Mihai Savin, după predica ținută de Pr. Florin Sescu, când li s-au înmânat și tricourile de animatori. După ce copiii, animatorii și comunitatea au fost informați cu ceea ce va avea să se petreacă în săptămâna ce urmează, sfânta Liturghie a continuat animată de cântările copiilor.  După amiază la ora 16.00 ne-am adunat din nou cu toți copiii și animatorii pentru a face echipele și cunoștință cu copiii. Apoi am făcut câteva bansuri și jocuri. Totul a decurs frumos, iar copiii erau foarte bucuroși și așteptau cu nerăbdare următoarea zi. (Album foto)

Luni, 14 Iulie, prima zi de campus

Cu mult entuziasm, copiii de la mic la mare (grădiniță-clasa a VIII-a, aproximativ 300 la număr), s-au adunat în curtea bisericii începând cu ora 08.30. După rugăciunea de început, la ora 09.00, animatorii (65 la număr) au dat startul mult așteptatului campus cu înviorarea de dimineață, pe muzică de bansuri. Fiecare zi de campus are o temă specifică ce este scoasă în evidență prin piesa de teatru, ce prezintă un moment important din viața Fericitului Episcop Anton Durcovici, precum și prin cateheza de după piesa de teatru.  Tema de astăzi a fost: ,,Viața e un Dar! Fii recunoscător,, După cateheză, copiii însoțiți de animatori au pornit spre terenul de fotbal unde s-au ținut jocurile. După încheierea jocurilor ne-am întors din nouă la biserică unde, pentru a ne întări forțele și a ne recăpăta energia consumată la jocuri, am primit ceva dulce. La ora 12.30 am încheiat prima parte a zile, îndreptându-ne spre casele noastre pentru a lua prânzul.  După ce am mâncat şi ne-am odihnit puţin, ne-am întors din nou la biserică, animatorii la ora 15.00 iar copiii la 16.00. Am dat startul întâlnirii cu puţină mişcare pe melodii de bansuri după care am făcut mici jocuri în curtea bisericii. După jocuri ne-am strâns fiecare echipă pentru a ne face un steag şi un imn reprezentativ al echipei. După toate acestea am mai făcut câteva bansuri şi apoi am intrat în biserică pentru repetiţie la cântece şi Sfânta Liturghie. La predică Pr. Florin Sescu ne-am îndemnat să reflectăm mai mult la tema zilei, să fim recunoscători pentru tot binele ce ni se face şi de care avem parte. După Sf. Liturghie am încheiat prima zi a campusului în faţa bisericii prin nişte bansuri şi prin prezentarea steagurilor, imnurilor şi sloganelor fiecărei echipe. A fost o zi binecuvântată. Îi mulţumim Domnului pe toate binefacerile sale.

Marți, 15 Iulie, a doua zi de campus

Nerăbdători, ne-am adunat dimineață începând cu ora 08.30 în fața bisericii, unde am început ziua cu o rugăciune, după care am dansat câteva bansuri. Cu mult interes am urmărit apoi piesa de teatru pregătită de animatori, legată de viața Fericitului Anton Durcovici. Apoi am avut cateheza la care s-a discutat despre piesa de teatru și tema zilei, munca: ,,Fii tu însuți! Bunăvoința în muncă este o ATITUDINEAtitudinea pe care trebuie s-o deprinzi este aceea de a fi DISPONIBIL. Astfel copiii au învățat că nimic în viață nu se face fără efort, fără muncă. Părinții trebuie ajutați, deoarece ei fac multe sacrificii pentru ca noi să avem ce avem și să creștem frumos pe toate planurile, intelectual, uman dar mai ales spiritual. După cateheză ne-am îndreptat spre terenul de joacă unde am concurat cu celelalte echipe. La sfârșitul jocurilor ne-am întors la biserică, unde am primit câte o înghețată, am mai dansat câteva bansuri, iar la ora 12.30 am făcut rugăciunea de încheiere.  La ora 16.00 ne-am reîntors pentru alte jocuri, bansuri și diferite activități cu echipele, precum: compunerea unui imn, dansuri, scenete etc. Momentul cel mai important al zilei l-a reprezentat sfânta Liturghie de la ora 19.00, unde i-am mulțumit toți lui Dumnezeu pentru toate momentele frumoase petrecute în ziua respectivă. După Liturghie am mai făcut câteva bansuri, ne-am îndulcit cu câte o prăjitură și ne-am răcorit cu un suc foarte bun. La finalul zilei am aflat punctajul fiecărei echipe și ne-am îndreptat apoi spre casele noastre. (Album foto pentru luni și marți)

 Miercuri, 16 Iulie, a treia zi de campus

La ora 09.00 toți copiii și animatorii erau în fața bisericii. Ziua a început cu nelipsita rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru că ne-a dăruit încă o minunată zi. Tema zilei de astăzi a fost: ,,Drumul vieții e o ALEGERE – Alege un drum„. În alegerea acestui drum, Pr. Florin a subliniat că avem nevoie de ÎNȚELEPCIUNE. Fiecare dintre noi avem un scop în viață. Toți avem vise și ne dorim să ajungem poate medici, poate avocați, preoți, să avem o familie etc. Fiecare avem în noi un dar de la Dumnezeu pe care trebuie să îl scoatem în evidență. El ne călăuzește pașii, dar noi trebuie să-l lăsăm să lucreze în noi și să-i cerem ajutorul. După cateheză copiii s-au jucat iar la 12.30 prima parte din zi s-a încheiat. La ora 16.00 ne-am reîntâlnit pentru a simți din nou bucuria de a fi împreună cu ceilalți și totodată împreună și în jurul lui Isus din sfânta Euharistie din biserică. Bucuria a fost mai mare pentru că i-am avut alături de noi, timp de o oră, pe copiii și animatorii de la Adjudeni (aproximativ 200) însoțiți de Pr. vicar Ionuț Pal. S-au făcut jocuri și bansuri până la sfânta Liturghie, apoi mic cu mare am început repetiția cântecelor pentru a putea anima cât mai bine întâlnirea noastră cu Isus la Liturghie. La predică Pr. Florin Sescu s-a asigurat că toți copiii au rămas cu cel puțin o idee după catehezele de dimineață. După sfânta Liturghie s-a încheiat și ziua a treia a campusului cu câteva bansuri și strigarea punctajului. Așteptăm plini de bucurie ziua de mâine!!! (Album foto)

Joi, 17 Iulie, a patra zi de campus

Ca in fiecare zi, și astăzi animatorii și copiii au încercat să trăiască din plin încă o nouă zi a minunatului campus. Tema zilei a fost ,,Fii un exemplu demn de urmat,, Nu trebuie să fii cineva, un ,,top model,,, sau să apari pe coperta unei reviste pentru a putea fi un model bun pentru cei din jur, ci să transmiși ceva. A fi model înseamnă a respecta, a iubi, a ajuta și sprijini pe cei din jurul tău. Trebuie să fim generoși cu cei bolnavi și neajutorați, să-i respectăm pe cei mai mari, să ne iubim părinții, frații, pe cei ce sunt lângă noi dar și pe cei ce sunt marginalizați, excluși, arătați cu degetul. Să fim exemple de credință, asemenea Fericitului Anton Durcovici și multor alți sfinți care mereu au ascultat cuvântul lui Dumnezeu. (Album foto)

Vineri, 18 Iulie, a cincea zi de campus

Ceea ce rămâne în urma fiecărei zile de campus, pe lângă jocurile și activitățile care se fac, este învățătura ce se desprinde din tema zilei. În această zi, tema a fost: ,,Fii statornic în credință,,. De câte ori ne-am propus să mergem în timpul săptămânii la sfânta Liturghie și ne-am trezit că am ajuns altundeva? De câte ori am ales să ne jucăm decât să ne rugăm? De câte ori ne-am propus să nu mai vorbim urât, să nu ne mai certăm, să bârfim și să ne ferim de anturajele care ne slăbesc în credință? Asemenea lui Isus, Fericitul Anton Durcovici a fost un exemplu viu de credință, statornicie și umilință. El și-a îndeplinit cu dragoste misiunea de mic copil, ajutându-i pe cei din jurul său, slujindu-l astfel pe Isus până la moarte. În cursul zilei de astăzi, pe lângă preoții ce s-au ocupat direct de organizarea campusului, Pr. Adrian Fărăoanu ne-a onorat prezența sa celebrând sfânta Liturghie. Mulțumim Domnului pentru minunata sa providență ce ne-o arată zi de zi.  (Album foto)

Sâmbătă, 19 Iulie, a șasea zi de campus

Se apropie sfârșitul campusului. Tema zilei de astăzi a fost ,,Credința,,: ,,A fi om și creștin bun înseamnă să ai CREDINȚĂ,, Credința este un dar dumnezeiesc ce se menține cu mult efort și muncă din partea omului. De multe ori am avut în viața noastră obstacole care ne-au întărit credința sau din contră, ne-au făcut să ne pierdem credința. Chiar și Isus a fost încercat de Diavol, dar el i-a spus: ,,Nu-l ispiti pe Domnul Dumnezeul tău,,. Astăzi, după cateheza de dimineață, principala activitate a copiilor a fost aceea de a căuta ,,comoara,, urmând un anumit traseu pe străzile din sat și indiciile ce le primeau pe parcurs. La ora 12:30 toți copiii au plecat acasă pentru a se odihni, iar la 16.00 ne-am adunat pentru ultimele pregătiri ale spectacolului de după sfânta liturghie. La spectacol au participat părinții, bunicii, frații și surorile copiilor înscriși la ,,Vara împreună,, Fiecare grupă a avut de pregătit un imn și o probă la alegere. Prin momentele pregătite pentru spectacol copiii au reușit să-i molipsească pe toți cu bucuria lor. Mulțumim lui Dumnezeu!  (Album foto)

Duminică, 20 Iulie, încheierea campusului

Precum am început așa și terminăm campusul ,,Vara împreună 2014,, cu sfânta Liturghie de la ora 09.00. Biserica a fost plină de copii, tineri și adulți. Sfânta Liturghie a fost concelebrată de Pr. vicar Mihai, Pr. Florin Sescu și Pr. Egidio (un prieten și un binefăcător al parohiei). La predică, Pr. Florin ne-a reamintit temele fiecărei zile din campus. Sperăm să ne rămână în inimă tot ce am învățat în această săptămână minunată. Pr. Florin este un preot bun, plin de viață și în aceste zile ne-a făcut să uităm de oboseală, de leneveala din cursul zilei, atrăgându-ne pe toți la Biserică, participând în fiecare seară la sfânta Liturghie. La fel și Pr. Mihai s-a implicat trup și suflet pentru ca acest campus să iasă minunat. Toți aceștia au fost susținuți din spate, de principalul animator al campusului, Pr. paroh Petru.  La sfârșitul Liturghiei s-a anunțat clasamentul echipelor, s-au mai făcut câteva bansuri și am primit un delicios corn cu ciocolată. Mulțumim animatorilor veniți împreună cu Pr. Florin, care au animat copiii în aceste zile, binefăcătorilor, tinerilor, preoților din parohie, și tuturor celor ce au contribuit la buna desfășurare a campusului.  (Album foto)

Fărăoanu Sebastian

Cu Sfânta Liturghie de la ora 09.00 s-a încheiat săptămâna frumoasă şi minunată pe care copiii parohiei împreună cu organizatorii şi animatorii au trăit-o sub denumirea de Vara împreună, având ca temă „ Fericitul Episcop Anton Durcovici. Un om pentru oameni – Ecoul unei vieţi „
Tuturor în grup şi fiecăruia în parte vă mulţumim.
Dumnezeu să primească aceste clipe de voie bună, de prietenie, de rugăciune, de cânt şi joc.
Dumnezeu să răsplătească pe toţi cei care au contribuit la realizarea acestui moment frumos: Pr. Vicar Mihai Savin, grupul de tineri de la Centrul Misionar Roman şi Iosefinii lui Murialdo conduşi de Pr. Sescu Florin, organizatori, animatori, şi mai ales binefăcători. Dumnezeu să-i binecuvânteze şi să reverse din plin darurile sale. (Pr. paroh Petru Beșleagă)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *