Doar o vorbă să-ți mai spun…..Gândul zilei!

Ne propunem să redescoperim împreună cât de bine este ca fiecare zi să o începem cu un gând bun….despre Dumnezeu, despre credință, despre viață, despre oameni, despre frumos…..

În a 7 – a  zi a lunii septembrie ne oprim asupra a ceea ce ruinează viața de credință a unui om, dar și relațiile pe care le are cu ceilalți semeni:  Indiferenţă!

În cartea „Scrisorile lui Zgândărilă”, de C.S. Lewis, un diavol bătrân îşi instruieşte nepotul în subtilităţile şi tehnicile ispitirii oamenilor. În epistolele sale didactice, diavolul bătrân îi spune novicelui că obiectivul nu este să îi facă pe oameni răi, ci indiferenţi şi îl previne că trebuie să îşi menţină pacientul confortabil cu orice preţ. Dacă dă să se gândească la ceva important, încurajează-l să se gândească la planurile de prânz şi să nu îşi facă griji prea mari că o să-i provoace o indigestie. În încheiere, diavolul îi spune nepotului săi: „Eu, diavolul, voi avea grijă să fie oameni răi. Treaba ta, dragul meu nepot, este să îmi procuri oameni cărora nu le pasă.”

 

Ție îți mai pasă de credința ta, de sufletul tău, de semenii tăi, de viața ta?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *