Regină a inimilor noastre, roagă-te pentru noi!

Miercuri, 22 august 2018, comunitatea din Tămășeni a trăit bucuria celebrării hramului bisericii noastre. Ca fiecare an, sărbătoarea Mamei noastre cerești, ne strânge pe toți în jurul altarului, ca pe niște copii preaiubiți, pentru a o cinsti pe mama și Regina noastră.

Binecuvântați fiind încă din zorii dimineții cu o zi frumoasă, plină de soare, de fericire și bunăvoință, credincioșii parohiei și-au îndreptat pașii cu mult entuziasm spre altarul Domnului, pentru a o sărbători pe Sfânta Fecioară Maria, Regina cerului și a pământului. Pe chipul tuturor se puteau citi emoția dar și iubirea pe care toți o poartă Maicii Preasfinte.

La sfânta Liturghie solemnă a hramului, au participat numeroși credincioși ai comunității noastre. Ne bucurăm că la această sărbătoare, au putut participa și numeroși credincioși ai comunității noastre care sunt plecați departe de casă. Mama noastră cerească ne adună pe toți sub mantia sa ca o mare familie. De asemenea, au fost prezenți și numeroși credincioși din comunitățile vecine, care au dorit să împărtășească cu noi fericirea acestei mari sărbători.

La celebrarea sfintelor liturghii, atât în prima zi cât și în a doua zi de hram au participat și numeroși preoți, fii ai satului, ce provin din comunitatea noastră. Le mulțumim că ne-au fost alături și s-au unit cu noi în rugăciune.

În prima zi a hramului, sfânta Liturghie a fost celebrată de părintele decan Irinel Iosif Iosub, paroh al comunității „Sfântul Mihail, arhanghelul” din Săbăoani.. Celebrarea a fost animată și însuflețită prin cântări înălțătoare pentru sufletul creștin de către corul comunității condus de pr. Ciprian Antălucă. În a doua zi a hramului, alături de corul mare s-au unit în cântare și copiii care prin cântul lor suav au însoțit cântarea ce ne-a ajutat să ne dispunem inimile pentru a trăi cât mai bine sfânta Liturghie.

În cuvântul său de învățătură, părintele Ioan Bălan, formator la seminarul „Sfântul Iosif” din Bacău, ne-a ajutat să decoperim cât de minunată este protecția mamei noastre cerești ce ne unește ca o mare familie, și ne provoacă să trecem peste orice diferență pentru a ne simți frați între noi și fii ai aceleiași mame.

Celebrarea din a doua zi a hramului, a fost condusă de părintele Daniel Bulai, paroh al comunității „Preasfântul Mântuitor” din București. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Romeo Neculai, cancelar al episcopiei din Iași. Părintele Romeo ne-a invitat să o prețuim și să o iubim pe Mama noastră cerească care se îngrijește cu o atenție deosebită de toți copiii ei, fără a obosi și fără a uita vreodată pe cineva.

În această a doua zi de hram, celebrarea a fost însoțită și înfrumusețată de glasul minunat al copiilor din comunitatea noastră care au fost conduși, și în această zi, de părintele Ciprian Antălucă.

Comunitatea noastră a trăit zile pline de har și de însuflețire spirituală, momente care vor rămâne, cu siguranță, adânc întipărite în conștiința noastră și vor avea menirea de a reînsufleții în noi încrederea și perseverența în urmarea lui Cristos și a Mamei noastre cerești.

Dorim să le mulțumim tuturor celor care au rupt puțin din timpul lor și au făcut ca această sărbătoare să fie cât mai frumoasă: copiilor, ministranților, tinerilor, seminariștilor și celor care au înfrumusețat biserica și au pregătit-o pentru sărbătoare. Le mulțumim de asemenea și tuturor credincioșilor care au participat la sărbătoarea comunității noastre și tuturor celor care s-au unit cu noi în rugăciune. Domnul să vă binecuvânteze și să reverse asupra voastră belșug de haruri iar mama noastră cerească, Maria să ne păstreze pe toți sub mantia ei ocrotitoare.

Pentru poze, click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *