Pr. Daniel Bulai – 25 de ani de preoție

Duminică, 29 iulie 2018, comunitatea din Tămășeni s-a aflat în sărbătoare. Părintele Daniel Bulai, a celebrat, împreună cu comunitatea natală și câțiva credincioși din parohia în care activează în acest moment, o sfântă Liturghie de mulțumire pentru cei 25 de ani de preoție, pe care îi împlinește în acest an. Alături de părintele Daniel au fost membrii familiei, părinți, frați și surori dar și preoți care de-a lungul timpului au colaborat cu părintele Daniel.

Cu inimile încărcate de emoție, credincioșii comunității noastre și-au îndreptat, duminică, 29 iulie 2018, pașii către altarul Domnului pentru a-i aduce slavă și mulțumire pentru că binevoiește să cheme și astăzi lucrători în secerișul său. La această sărbătoare au participat și autoritățile locale, dar și un grup de credincioși din parohia „Preasfântul Mântuitor” din București, acolo unde părintele Daniel Bulai păstorește comunitatea ca paroh.

O scurtă biografie a părintelui Daniel Bulai:

A absolvit școala primară în satul natal, liceul în orașul Roman și seminarul la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași.

După terminarea studiilor universitare a fost sfințit diacon pe data de 8 decembrie 1992 în Capela Institutului Teologic din Iași, iar pe data de 29 iunie 1993 a fost hirotonit preot în Biserica „Fericitul Ieremia” din Bacău.

Înainte de hirotonire, ca diacon, a slujit patru luni și a făcut o experiența pastorala la Parohia „Maica Îndurerata” din Bucureștii Noi.

De la 1 august 1993 până la 16 iulie 1995 a fost vicar parohial la Biserica „Sf. Anton” din Constanța. După doi ani de apostolat petrecuți la Constanța este numit vicar la Catedrala „Sf. Iosif” din București. Din vara anului 1995 până în vara anului 1996 a primit ca zona de activitate pastorală cartierele CrângașiGiulești și Cotroceni și este numit ceremonierul Catedralei „Sf. Iosif”. În același timp, a început o vasta activitate îndreptată spre pastorația tineretului din Arhidieceza de București. La data de 1 august 1996, prin Decretul Episcopal nr. 510, a fost numit Responsabil Diecezan cu Pastorația Tineretului în Arhidieceza Romano-Catolică de București.

În august 1996, la București, a organizat Întâlnirea Naționala a Tineretului, în anul 1998, la Craiova, a organizat prima Întâlnire Diecezană, în iulie 2000, la Voluntari – București, a organizat Jubileul tinerilor la nivel Diecezan și în vara anului 2004, a organizat în Popești Leordeni, ultima Întâlnire Diecezana a tineretului din Arhidieceză.

In 1999, cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, in Romania, s-a ocupat de pregatirea si organizatrea voluntarilor pe intreagaperioda a evenimentului.

Pentru tinerii din București a organizat anual câte doua zile de reculegere și, la anumite Sărbători, „Veghi” de rugăciune. În București a organizat diferite activități cultural-recreative și sportive. Toate activitățile enumerate mai sus (recreative, liturgice, catehetice etc) au făcut parte dintr-un Plan Pastoral stabilit în fiecare toamnă alături de echipa Centrului Diecezan pentru Pastorația Tineretului – București, organizație prin intermediul căreia a reușit să anime viața tinerilor și adolescenților din Arhidieceza de București.

Din data de 1 decembrie 2003 este numit paroh la Biserica Italiană „Preasfântul Mântuitor” din București rămânând în același timp responsabil cu pastorația tineretului din Arhidieceza.

Începând cu 1 septembrie 2016 a primit rolul de vicar episcopal și se ocupă cu pastorația Arhidiecezei Romano-Catolice de București, la nivel general.

Îi mulțumim Domnului pentru darul sfânt al preoției. Le mulțumim tuturor celor care s-au unit în rugăciune împreună cu părintele Daniel și preoții care au răspuns acestei invitații. Domnul să ducă la desăvârșire lucrarea cea bună începută în preoții noștri, pentru ca ei, iubindu-l și slujindu-l pe Domnul cu toată dăruirea, să conducă poporul cel sfânt al Domnului la mântuire!

Pentru poze, click aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *