Plini de Dumnezeu asemenea Mariei

Luni, 11 februarie 2019, în sărbătoarea apariției sfintei Fecioare Maria la Lourdes, comunitatea din Tămășeni a celebrat hramul secundar al bisericii. Împreună cu păstorii comunității, cu preoții care provin din comunitate și cu cei care au binevoit să fie alături de noi la această frumoasă sărbătoare, credincioșii comunității s-au adunat pentru a-i aduce laudă lui Dumnezeu prin mijlocirea Mamei noastre cerești. Sfânta Liturghie a hramului a fost celebrată de părintele Toth Richard – Vasilică, paroh al comunității din Pralea. Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Ioan Bălan, formator la Seminarul Liceal Diecezan din Bacău.

Cu bucurie și entuziasm credincioșii parohiei, dar și credincioși provenind din comunitățile vecine și-au îndreptat pașii cu speranță spre altar, pentru a invoca mijlocirea sfintei Fecioare Maria asupra lor și a familiilor lor. Împreună cu păstorii comunității, dar și cu cei care au răspuns invitației de a participa la această frumoasă sărbătoare, toți cei prezenți au lăudat prin cânt și rugăciune minunile pe care Domnul le realizează în viața fiecăruia dintre noi.

În cuvântul de învățătură, părintele Ioan Bălan i-a invitat pe toți cei prezenți să prețuiască viața, acest dar minunat al lui Dumnezeu, care umple de viață orice făptură, în mod cu totul special omul, capodopera creației sale. Viața, darul lui Dumnezeu, este prețuită în măsura în care este trăită împreună cu Domnul. Este foarte important pentru noi toți să simțim prezența lui Dumnezeu în viața noastră și să ne lăsăm umpluți de prezența sa. Doar în acest fel, viața poate avea un sens și consistență. Sfânta Fecioară Maria s-a lăsat umplută de Dumnezeu, a trăit în prezența sa, și-a oferit cu totul viața în mâinile celui Preaînalt.

La sfârșitul sfintei Liturghii, toți cei prezenți au pornit în procesiune pe străzile satului nostru purtând în fruntea lor statuia sfintei Fecioare Maria. Prin cânt și rugăciune i-am cerut Mamei noastre cerești să ocrotească comunitatea noastră cu grija ei de mamă. Purtând lumânări aprinse, semn al credinței și al rugăciunii, al speranței și al bucuriei cei care au participat la această celebrare și procesiune au putut da lumină și culoare nopții.

La sfârșitul celebrării toți cei prezenți s-au putut bucura de un frumos foc de artificii care au luminat și colorat cerul.

Sfântă Fecioară Maria de la Lourdes, roagă-te pentru noi!

Pentru mai multe poze, click aici.

Pentru transmisia video a sfintei Liturghii, click aici. (pentru cei care au cont facebook)

Pentru transmisia video a procesiunii, click aici.(pentru cei care au cont facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *