Mulțumim părinte Claudiu Neculăeși!

Poate cuvintele nu sunt de prisos acum pentru a înțelege cât de important este un preot în viața noastră. Acum 2 ani, ați fost ales vicar la noi. O mare bucurie atât pentru noi, cât și pentru dumneavoastră. Dar bucuria noastră, bucuria de a vă avea aproape nu a ținut decât 2 ani. Doi ani plini de amintiri frumoase de neuitat ce au stârnit în noi bucurie și entuziasm.

Începem prin a vă mulțumi din toată inima pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi. Vă mulțumim pentru zâmbetele oferite, pentru încrederea acordată, pentru că niciodată nu ne-ați lăsat, că ne-ați ajutat să ne ridicăm atunci când am fost căzuți. Vă mulțumim că ați fost mereu acolo să ne ridicați moralul, chiar dacă al dumneavoastră era mai jos. Vă mulțumim, de asemenea, că ne-ați învățat să dăruim fără să primim ceva în schimb, să dăruim cu iubire și din toată inima. Vă mulțumim că ați apreciat lucrurile mărunte, nu pe cele mărețe, învățându-ne că lucrurile mărunte sunt mai de preț. Dacă ar fi să continuăm cu mulțumirile, nu știu sigur unde vom ajunge, dar nu vom termina cu siguranță.

De asemenea, există  și scuze, mii de scuze din partea noastră. Poate că atunci când am făcut o greșeală, nu ne-am gândit să ne cerem scuze, dar o facem acum pentru toate momentele în care nu am făcut-o. Ne cerem scuze că nu am reușit să facem ca totul să funcționeze mai bine. Suntem oameni, greșim, iar dumneavoastră ați înțeles acest aspect. Ne cerem scuze, că uneori ați fi vrut ca noi să ne înțelegem mai bine, să comunicăm poate mai mult și să nu punem tot la suflet, pentru că totul e trecător în această viață. Ne cerem scuze că uneori v-am supărat prin comportamentul nostru, pentru că uneori nu am decât cu noroi și vorbe urâte în ceilalți, deși dumneavoastră ne-ați învățat contrariul.

Vă mulțumim că ne-ați ținut nu doar de preot ci și de frate mai mare, un frate protector pentru toată lumea.

Albert Einstein spunea că: „Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul, trenuie să continui să mergi înainte.”. Trebuie să înțelegem că un preot nu poate predica evanghelia unei singure parohii, el își alege calea și este trimis în lume pentru a vesti ceea ce este mai de preț, Cuvântul Domnului. Trebuie să înțelegem schimbările radicale care se vor face în parohia noastră și să învățăm să apreciem ceea ce avem, pentru că timpul se scurge repede.

Vom încheia aici, vă mulțumim pentru timpul acordat, pentru că ați ajutat la formarea noastră spirituală. Pentru noi, părinte Claudiu, ați fost, sunteți și veți fi parte din familia noastră, familia mare din Tămășeni. Noi mereu vă vom aștepta la noi, ACASĂ. Vă iubim!

Părintele Claudiu Neculăieşi a fost numit vicar al parohiei „Sfânta Cruce”, Săbăoani, Neamț, începând cu data de 1 august 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *